BOSHLANG‘ICH SINFLARDA RAQAMLI VOSITALARDAN FOYDALANISH - To’libayeva Janar Uralbay qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda raqamli vositalardan foydalanishning pedagogik asoslari, ularning o‘quvchilarning kognitiv rivojlanishi, o‘quv motivatsiyasi, refleksiv fikrlashi va kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida raqamli ta’lim muhitining nazariy modeli ishlab chiqildi hamda uning samaradorligi pedagogik kuzatuv va taqqoslash asosida baholandi. Olingan natijalar raqamli vositalardan metodik asoslangan, maqsadga yo‘naltirilgan va me’yoriy foydalanish ta’lim sifatini oshirishini, o‘quvchilarning mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishini hamda dars jarayonining interaktivligini kuchaytirishini ko‘rsatdi.