GELMINTOZ KASALLIKLARNI ANIQLASHDA ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA USULLARI - Nafasov Javohir G’ayrat o’g’li; Abduxalilova Sabina Farrux qizi; Matkarimova Gulnoz Maqsudjanova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gelmintoz kasalliklarining zamonaviy diagnostika usullari, ularning afzalliklari va qo‘llanish sohasi chuqur yoritilgan. An’anaviy tashxislash metodlarining imkoniyatlari va ularning cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Molekulyar biologiya, immunodiagnostika, tasviriy va innovatsion texnologiyalarga asoslangan usullar orqali kasallikni erta aniqlash va samarali davolash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, diagnostika natijalarining parazitologik nazorat, epidemiologik monitoring va sog‘liqni saqlash strategiyasidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi.