QIMMATLI QOG’OZLAR BOZORI INVESTITSION FAOLIYAT OB’EKTI SIFATIDA - Odinayev Jaxongir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Qimmatli qog‘ozlar bozori bugungi kundagi iqtisodiy rivojlanish va moliyaviy barqarorlikning asosiy unsurlaridan biri bo‘lib, investitsion faoliyatda tobora ko‘proq ahamiyat kasb etmoqda. Bozor iqtisodiyoti sharoitida qimmatli qog‘ozlar bozori kapital harakatining samarali vositasi sifatida namoyon bo‘ladi, moliyaviy oqimlarni milliy va xorijiy investorlardan real iqtisodiyotga yo‘naltirishda muhim rol o‘ynaydi. Mazkur bozordagi investitsiya jarayonlari nafaqat yirik kompaniyalar, balki kichik va o‘rta biznes sub’ektlari, shuningdek, jismoniy shaxslar uchun ham iqtisodiy manfaatlar manbai bo‘lishi mumkin.