TIKUVCHILIK FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Zayniyeva Maqsuda Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida tikuvchilik fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Unda interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, loyiha asosida o‘qitish, kompetensiyaviy yondashuv kabi zamonaviy yondashuvlarning dars jarayonlariga tatbiqi va ularning amaliy samaradorligi yoritilgan. Maqolada tikuvchilik fanining o‘ziga xos jihatlari, ya’ni nazariya va amaliyotning uyg‘unligi, ijodiy yondashuv va texnik ko‘nikmalarni talab qilishi asosida ta’lim jarayonini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalarning o‘quvchilarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, darsga qiziqishni oshirish va ularni real mehnat faoliyatiga tayyorlashdagi roli keng yoritilgan. Pedagogik tajriba va tahlillarga asoslangan holda maqolada o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar ilgari surilgan. Maqola, politexnikumlar va kollejlarning tikuvchilik fani o‘qituvchilari hamda ta’lim metodistlari uchun foydali metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.