PCI O‘TKAZILGAN ICU BEMORLARINING SHIFOXONADAGI OʻLIMINI OLDINDAN TAXLIL QILISH - Izomiddinova Mohinur Kamoliddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Asosiy perkutеn koronar intervеntsiya (PCI) yurak-qon tomir kasalliklarida keng qo‘llaniladigan muolaja boʻlsa-da, PCI o‘tkazilgan bemorlar orasida kech yoki zudlik bilan yuz beruvchi yomon natijalar — yurak to‘xtashi, insult va shifoxonadagi oʻlim — uchrab turadi. Ushbu ishning maqsadi — PCI o‘tkazilgan va intensiv terapiya (ICU)ga yotqizilgan bemorlarning shifoxonadagi oʻlim xavfini samarali va amaliy tarzda baholaydigan prognoz modelini ishlab chiqishdir.