BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJTIMOIY-FUQAROLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODLARI - Abdunazarova Maftuna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy-fuqarolik kompetensiyalarini shakllantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda fuqarolik ongi, huquqiy madaniyat, ijtimoiy faollik, demokratik qadriyatlarni rivojlantirishda pedagogik, psixologik va ijtimoiy mexanizmlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba, ta’lim texnologiyalari hamda o‘quvchi kompetensiyasini rivojlantirishga doir metodik tavsiyalar berilgan.