GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA INGLIZ TILINING NEOLOGIZMLAR BILAN BOYISHI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada globalizatsiya jarayonining zamonaviy tilshunoslikka, xususan ingliz tilining leksik taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Jahon miqyosida axborot texnologiyalari, iqtisodiy va madaniy aloqalarning kengayishi natijasida ingliz tilida yangi tushunchalar va realiyalarni ifoda etuvchi neologizmlar tez sur’atda yuzaga kelmoqda. Maqolada global kommunikatsiya, internet madaniyati, fan-texnika taraqqiyoti kabi omillarning leksik yangilanishga qo‘shgan hissasi va ularning lingvistik xususiyatlari ilmiy jihatdan yoritiladi.