TA’LIM TIZIMIGA INTELEKTUAL TEXNOLOGIYALARNI TADBIQ ETISH BORASIDAGI TAJRIBALAR - Abduvaliyeva Tursinoy Abduqodirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola ta’lim tizimiga intelektual texnologiyalarni tatbiq etish borasidagi tajribalarni o‘rganishga qaratilgan. Maqolada intelektual texnologiyalar (sun’iy intellekt, robototexnika, virtual va kengaytirilgan haqiqat) ta’lim tizimidagi qo‘llanilishi va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Jahonning rivojlangan mamlakatlaridagi tajribalar va O‘zbekistonda amalga oshirilgan amaliy loyihalar misolida intelektual texnologiyalarni ta’lim jarayoniga tatbiq etishning ijobiy tomonlari va yuzaga keladigan muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada kelajakdagi istiqbollar va ta’lim tizimi sifatini oshirish uchun zarur bo‘lgan choralar keltiriladi.