O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASIDA MILLIY URF-ODATLAR VA QADRIYATLARNING BOLA TARBIYASIGA TA’SIRI - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi; Talipova Feruza Tayirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq pedagogikasida milliy urf-odatlar va qadriyatlarning bola tarbiyasidagi o‘rni, ularning shaxs kamolotiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maqolada qadimdan kelayotgan marosimlar, urf- odatlar, oilaviy an’analar bola ongiga ta’sir etishi, uning bilim olish, kuzatish, tafakkur qilish, xotira va tasavvur kabi bilish jarayonlarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Milliy qadriyatlar orqali bolalarda mehnatsevarlik, mehr-oqibat, kattaga hurmat, vatanga sadoqat kabi sifatlar qaror topishi, ularning ijtimoiy munosabatlarga tayyorlanishi ilmiy hamda amaliy jihatdan asoslab berilgan.