OʼZBEKISTON DАVLAT TABIAT MUZEYI - Urmanova Umida Turgʼunovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Maqola, endogen sharoitida shakillangan qazilma boyliklari haqida boʼlib, ularning turlari, tabiatda uchrashi va inson hayotidagi ahamiyati haqida soʼz boradi. Аннотация: В статье речь идет об ископаемых ресурсах, образовавшихся в эндогенных условиях, обсуждаются их виды, распространенность в природе и значение в жизни человека. Аnnotation: The article deals with fossil resources formed under endogenous conditions, their types, prevalence in nature and significance in human life.