ZO‘RAVONLIKKA UCHRAGAN BOLALARGA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Sotvoldiyev Azamat Abdilxaevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Bolalar psixologiyasi fanining asosiy yo‘nalishlaridan biri bu bolalarni turli salbiy omillardan himoya qilish hamda ular bilan bog‘liq psixologik xizmatlarni tashkil etish hisoblanadi. Bugungi kunda jamiyatda turli ko‘rinishdagi zo‘ravonliklar, afsuski, bolalar hayotida ham uchrab turadi. Bunday vaziyatlarda o‘sib kelayotgan avlodning psixologik salomatligini ta’minlash, ruhiy holatini barqarorlashtirish va normal ijtimoiy hayotga qo‘shilishini kafolatlash maqsadida, psixologik xizmati muhim o‘rin tutadi. Psixologik xizmat bu – professional psixologlar tomonidan bolalarga ko‘rsatiladigan tavsiya, maslahat va amaliy yordamlarni o‘z ichiga olib, har bir bola o‘zining shaxsiy muammolarini engishida yordam ko‘rsatadi.