RANG VA KOMPOZITSIYANING TASVIRIY SAN’ATDAGI O’RNI - BOTIROVA SHABNAM BURXONBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada rang va kompozitsiyaning tasviriy san’atdagi ahamiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi, badiiy ifoda vositasi sifatidagi roli hamda asar mazmunini ochib berishdagi funksiyasi keng yoritiladi. Rangning psixologik va estetik ta’siri, kompozitsiyaning esa shakl va makonni tashkil etishdagi o‘rni tahlil qilinadi.