CHET TILINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARNING AMALIY AHAMIYATI - Abdumalikova Mushtariybegim Mashxurbek qizi; Z.N.Abdusamadov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada chet tilini o‘qitish jarayonida interaktiv metodlarning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida til o‘qitish jarayonida talaba markazli yondashuvning dolzarbligi asoslab beriladi. Interaktiv metodlarning kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish, motivatsiyani oshirish hamda o‘quv jarayonini samarali tashkil etishdagi roli ochib beriladi. Tadqiqot davomida tajriba-sinov ishlari asosida interaktiv metodlardan foydalanish natijalari tahlil qilinadi va ularning samaradorligi aniqlanadi.