BRONXIAL ASTMA PATOGENEZI, KOMORBID HOLATLAR VA ZAMONAVIY TERAPEVTIK YONDASHUVLAR TAHLILI - Ma’rufova Dilshoda Odil qizi; Saidova Maftuna Obidjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bronxial astma (BA) kasalligining patofiziologik mexanizmlari, uning allergik rinit va gastroezofagial reflyuks kasalligi (GERK) bilan oʻzaro bogʻliqligi hamda davolashning zamonaviy "pogʻonali tizimi" tahlil qilinadi. Tadqiqotda kasallik triggerlarini boshqarish va bazis terapiyaning xurujlar profilaktikasidagi roli yoritilgan.