YENGIL ATLETIKADA UZUNLIKKA SAKRASH VA UCH HATLAB SAKRASH TEXNIKASINI O‘RGATISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Saidg'aniyev Saidaxmad Oybek o'g'li; Gʻofurov Omadbek Gʻayratjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur ilmiy maqolada yengil atletikaning muhim turlaridan bo‘lgan uzunlikka sakrash va uch hatlab sakrash texnikasini o‘rgatish hamda takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida sportchilarda texnik ko‘nikmalarni shakllantirishning bosqichlari, samarali o‘quv mashqlari, metodik yondashuvlar hamda pedagogik shart-sharoitlar o‘rganildi. Eksperimental mashg‘ulotlar asosida ishlab chiqilgan metodika sportchilarning natijalarini sezilarli yaxshilashi aniqlangan. Tadqiqot natijalari yengil atletika murabbiylari va jismoniy tarbiya o‘qituvchilari uchun amaliy ahamiyatga ega.