SO‘G‘LOM AVLOD JISMONIY TARBIYASIDA SUZISH SPORTINING AHAMIYATI - Saidg'aniyev Saidaxmad Oybek o'g'li; Rafikdjanov Alisher Zokirjon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada sog‘lom avlodni shakllantirish jarayonida suzish sportining jismoniy tarbiya tizimidagi o‘rni ilmiy asosda yoritildi. Tadqiqot doirasida suzish mashg‘ulotlarining bolalar va o‘smirlar organizmiga fiziologik, funksional hamda pedagogik ta’siri o‘rganildi. Pedagogik tajriba natijalari muntazam suzish mashg‘ulotlari jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlarini sezilarli yaxshilashini ko‘rsatdi. Tadqiqot xulosalari jismoniy tarbiya amaliyotida suzish sportidan keng foydalanish zarurligini asoslaydi.