"STEP VOLT" TEXNOLOGIYASINING ALGORITMI VA IQTISODIY MODELI TAHLILI - Xoliqova Manzura Qoyirovna; Qilichov Hasan Janiqul o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada odimlash (yurish) natijasida kinetik energiyadan elektr energiyasi ishlab chiqaruvchi "Step Volt" texnologiyasining texnik ishlash prinsipi (algoritmi) va iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Texnologiyaning asosiy komponentlari – mexanik sensorlar, generatorlar va energiya saqlash batareyalari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada ushbu innovatsion yechimni tijoratlashtirishning ko’p qirrali iqtisodiy modeli, jumladan, energiya sotish, reklama va homiylik jalb qilish, davlat grantlari hamda "aqlli shahar" loyihalarida qo’llash orqali daromad olish strategiyalari batafsil yoritilgan. Tahlil natijasida texnologiyaning ekologik afzalliklari va bozor imkoniyatlari baholangan.