KORXONA PUL MABLAG’LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MAQSADIDA TASHKIL ETILADIGAN PUL FONDLARI VA ULARNING IQTISODIY AHAMIYATI - Xolbekov Sayfulmalik (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mamlakatimiz iqtisodiy taraqqiyotida kuchli va barqaror korxonalar tizimini shakllantirish hamda ularning moliyaviy barqarorligini ta’minlash muhim ahamiyat kasb etadi. Aynan shu maqsadda har bir korxona o‘z faoliyati davomida mavjud pul mablag’laridan oqilona va samarali foydalanishga intiladi. Pul mablag’larini to‘g‘ri boshqarish natijasida korxonaning nafaqat moliyaviy holati mustahkamlanadi, balki uning ishlab chiqarish salohiyati ham oshadi, iqtisodiy xavfsizligi ta’minlanadi. Shuning uchun ham korxonada turli xil pul fondlarini tashkil etish, ularning mohiyatini chuqur anglash, iqtisodiy ahamiyatini to‘liq idrok etish va ulardan maqsadli foydalanish juda muhim hisoblanadi.