ZAMONAVIY O‘ZBEK IJTIMOIY TARMOQLARI TILIDA MUROJAAT SHAKLLARINING SOTSIOPRAGMATIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Murodova Gulasal G‘ulom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Bu maqolamiz orqali biz, tilshunoslik sohasida murojaat shakllari haqidagi nazariy qarashlarni ilmiy adabiyotlar tahlili orqali ochib berish, murojaat shakllarining nutqdagi vazifalarini aniqlash, murojaat shakllarining yoshga ko‘ra, gender jihatdan, hududiy va kasbga korra xoslanishini tadqiq etish va o‘ziga xos jihatlarini aniqlash, o‘zbek tilida murojaatni ifodalaydigan birliklarni nutqiy muloqotning turli vaziyatida kelishini ijtimoiy guruhlar misolida tahlil qilish, presuppozitsion xususiyatlari hamda murojaatni ifodalanishida noverbal vesitalarning o‘rni va ahamiyatini ochib berish orqali o‘zbek tilidagi murojaat shakllarining sotsiopragmatik tadqiqi amalga oshirilgan.