DAUN SINDIROMLI BOLALAR - Olimova Nodirabegim Ibrohimjon qizi; Abdulboriyeva Gulchehra Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Daun sindromli bolalarning rivojlanish xususiyatlari, sog‘liq holati, psixologik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritiladi. Maqolada sindromning genetik sabablari, erta tashxis qo‘yish usullari hamda erta reabilitatsiya dasturlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maxsus ta’lim muhitini yaratish, inklyuziv ta’limning afzalliklari va ota-ona hamda jamiyatning bolani qo‘llab-quvvatlashdagi roli keng yondashuvda bayon etiladi Ushbu maqolada Daun sindromli bolalarning rivojlanish xususiyatlari, sog‘liq holati, psixologik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritiladi. Maqolada sindromning genetik sabablari, erta tashxis qo‘yish usullari hamda erta reabilitatsiya dasturlarining samaradorligi tahlil qilinadi.