ASRLARGA TENG QADR: SHERABOD TUZKONING O’TMISHI VA BUGUNI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatasiya: Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati Sherobod tumanida joylashgan noyob tabiiy boylik — Tuzkon (Xo‘jaikon) konining tarixi, shakllanish jarayonlari va bugungi kundagi iqtisodiy-ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Maqolada konning shifobaxsh xususiyatlari, xususan, speleoterapiya (tuz g‘ori orqali davolash) imkoniyatlari hamda mahalliy aholining turmush tarzida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, hududning eksport salohiyati va tabiiy zahiralarining o‘ziga xos jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan.