LIZING SHARTNOMALARINI MOLIYAVIY HISOBOTLARDA TAN OLISH, BAHOLASH VA OCHIQLASHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI - Baxadirov Alisher Komilovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqola lizing shartnomalarini moliyaviy hisobotlarda tan olish, baholash va ochiqlashning zamonaviy mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan bo’lib, Xususan, international accounting standards board tomonidan ishlab chiqilgan MHXS 16 talablari asosida lizing aktivlari va majburiyatlarini dastlabki hamda keyingi baholash usullari, diskontlash stavkasini aniqlash, foydalanish huquqi (right-of-use) aktivlarini hisobga olish va moliyaviy hisobotlarda ochiqlash tartibi yoritilgan. Shuningdek, milliy amaliyot va xalqaro tajriba o‘rtasidagi farqlar tahlil qilinib, korxonalarning moliyaviy barqarorligi, likvidligi va investitsion jozibadorligiga ta’siri baholanadi.