SIYDIK AYIRISH SISTEMASI - Mizomova Eʼzoza Qurbonali qizi; Fozilova Ruxshona Abror qizi; Xotamova Gulzoda Bahodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada siydik ajratish sistemasining tuzilishi va funksiyalari yoritilgan. Buyraklarning asosiy vazifalari, nefronning tuzilishi hamda siydik hosil bo‘lish jarayonining bosqichlari ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, siydik ajratish sistemasining organizmdagi suv-tuz muvozanatini saqlash va modda almashinuvi mahsulotlarini chiqarishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan.