OTORINOLARINGOLOGIK KASALLIKLARNI SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGI BO‘LGAN BEMORLARDA KLINIK KECHISHI VA DIAGNOSTIK MEZONLARINI TAHLIL QILISH - D.M. Nabieva; N.E.Mahkamova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqola surunkali buyrak kasalligi, xususan, surunkali buyrak yetishmovchiligi, transplantatsiyadan oldin va keyin hamda LOR a’zolaridagi patologik o’zgarishlar bo’yicha mavjud bilimlarga umumiy nuqtai nazarni taqdim etadi. Kalit so’zlar: surunkali buyrak yetishmovchiligi, buyrak transplantatsiyasi retsipienti, sensorinevral eshitish qobiliyatini yo’qotish, otoakustik emissiya, qisqa kechikishli eshitish potensiallari