BUXORO AMIRLIGINING IQTISODIY ZAVOLI: INFLYATSIYA VA BOZOR INQIROZI DAVLAT TAQDIRINI QANDAY HAL QILDI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Ushbu tadqiqotda XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Buxoro amirligida yuz bergan iqtisodiy turg‘unlik, pul tizimidagi tizimli xatolar va inflyatsiyaning ijtimoiy-siyosiy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada amirlikning so‘nggi davridagi kumush tangalarning qadrsizlanishi, Rossiya imperiyasi rublining ekspansiyasi va bozorlardagi narx-navo oshishi davlat mustaqilligiga ko‘rsatgan halokatli ta’siri arxiv manbalari va statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan.