QADIMIY "KARANTIN": KARVONSAROYLARDA YUQUMLI KASALLIKLARGA QARSHI QANDAY KURASHISHGAN - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buyuk Ipak yo‘li davrida xalqaro savdo va transport tugunlari hisoblangan karvonsaroylarda sanitariya-gigiyena qoidalari va yuqumli kasalliklarning tarqalishiga qarshi ko‘rilgan choralar tahlil qilinadi. Tarixiy manbalar asosida "qadimiy karantin" tizimining ishlash mexanizmlari yoritiladi.