AGRESSIVLIKNI YUZAGA KELISHIGA SABAB BOʻLUVCHI OMILLAR - Avalova Inobat Xolmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada agressivlik tushunchasining psixologik mazmuni, uning kelib chiqish sabablari hamda shaxs rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Agressiv xulq-atvorning biologik, psixologik va ijtimoiy omillari, oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri, ommaviy axborot vositalari hamda stressli vaziyatlarning roli ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, agressivlikning oldini olish va uni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.