MAHMUDXO’JA BEHBUDIY VA ISLOM TARIXI: “MUXTASAR TARIXI ISLOM” ASARI MISOLIDA JADIDCHILIK VA MA’RIFATPARVARLIK G’OYALARI - Bo‘riqulov Abdulloh Sohib o‘g‘li; F.U.Maxmasobirova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Mahmudxo’ja Behbudiyning islom tarixiga oid qarashlari hamda uning “Muxtasar tarixi islom” asari ilmiy tahlil qilinadi. Asarda muallifning islom tarixini sodda, tushunarli va ommabop tilda bayon etish orqali diniy bilimni keng jamoatchilikka yetkazishga intilgani ko’rsatib beriladi. Shuningdek, Behbudiyning mazkur asari jadidchilik va ma’rifatparvarlik g’oyalari bilan uzviy bog’liqligi asoslab beriladi.