UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA YUQORI SINF O‘QUVCHILARI UCHUN ZAMONAVIY KASBLAR HAQIDA TUSHUNCHA BERISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Raxmonova Hilola Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida yuqori sinf o‘quvchilariga zamonaviy kasblar haqida tushuncha berishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Kasb tanlash jarayonining shaxsiy, motivatsion va ijtimoiy omillari yoritilib, o‘smirlik davrida kasbiy o‘zini anglash, qiziqish va qobiliyatlarni aniqlash masalalari ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek, maktab psixologi va pedagoglarning kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.