TALABALARNI ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHGA O‘RGATISH USULLARI VA STRATEGIYALARI - TOSHPO`LATOVA SARVINOZ OTABEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada talabalarni zamonaviy texnologiyalardan samarali foydalanishga o‘rgatishning dolzarb usullari va strategiyalari tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jarayonlari ta’lim tizimiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatayotgan bir sharoitda, oliy ta’lim muassasalarida innovatsion pedagogik yondashuvlarni qo‘llash zarurati ortib bormoqda. Maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalariga asoslangan o‘qitish modeli, interaktiv platformalardan foydalanish, masofaviy ta’lim vositalari, sun’iy intellekt elementlarini integratsiyalash hamda loyiha asosida o‘qitish (PBL) metodlarining imkoniyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Maqolada talabalarni texnologik muhitga moslashtirishning bosqichma-bosqich strategiyasi, motivatsion mexanizmlar hamda o‘qituvchining fasilitatorlik roli alohida asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim tizimida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish va takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.