SHARQ MUTAFAKKIRLARI MEROSI ASOSIDA SAMARALI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Qodirova Diana Yonustovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada Sharq mutafakkirlari merosi asosida samarali pedagogik texnologiyalarni nazariy asoslash va ularni zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilish masalalari tadqiq etildi. Tadqiqotning metodologik asosini tarixiy-pedagogik tahlil, qiyosiy yondashuv, kontent-tahlil va pedagogik modellashtirish tashkil etdi. Tahlillar natijasida aqliy faollikni rivojlantirish, tajriba va kuzatuvga tayangan o‘qitish, bosqichma-bosqichlik hamda ma’naviy-qadriyatli yondashuv Sharq mutafakkirlari pedagogik qarashlarining yadrosi ekanligi aniqlandi. Ushbu tamoyillar zamonaviy interfaol, muammoli va kompetensiyaviy ta’lim texnologiyalari bilan yuqori darajada mos kelishi asoslab berildi. Tadqiqot yakunida ta’lim amaliyoti uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.