SHARQ MUTAFAKKIRLARINING ILMIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHGA OID G‘OYALARI - Qodirova Diana Yonustovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlarining o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarashni shakllantirishga oid qarashlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy- pedagogik yondashuv asosida buyuk allomalar merosining mazmun-mohiyati ochib berildi hamda ularning g‘oyalarini zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilish imkoniyatlari ko‘rsatildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, mutafakkirlar tomonidan ilgari surilgan aqlni rivojlantirish, tajriba va kuzatishga tayanish, ma’rifatparvarlik va komil insonni tarbiyalash tamoyillari bugungi kunda ham ilmiy dunyoqarashni shakllantirishda samarali metodologik asos bo‘lib xizmat qiladi.