ESPORT VA UNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Tohirov Ismoil Holmurod o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada esport (elektron sport)ning zamonaviy raqamli iqtisodiyot va global sanoat tizimidagi o‘rni hamda uning iqtisodiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi. Esport yangi ish o‘rinlari yaratish, yoshlar bandligini ta’minlash va IT hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatayotgani asoslab beriladi.