MUDDATLI HARBIY XIZMATCHILARNI IJTIMOIY MOSLASHUVINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Matyaqubov Botirboy Boltabayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu tezis muddatli harbiy xizmatda bo’lgan harbiy xizmatchilarning ijtimoiy moslashuvi va uning psixologik xususiyatlarini o’rganishga bag’ishlangan. Muddatli harbiy xizmat, harbiy xizmatchilarning hayotida muhim bir davr bo’lib, bu jarayon ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga katta ta’sir ko’rsatadi. Tezisda harbiy xizmatchilarning ijtimoiy moslashuv jarayonida yuzaga keladigan psixologik muammolar, stress darajasi, guruh ichidagi munosabatlar va shaxsiy identitetning shakllanishi kabi masalalar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu jarayonda o’zaro yordam va qo’llab-quvvatlashning ahamiyati, shuningdek, ijtimoiy moslashuvni yaxshilash uchun zarur bo’lgan psixologik resurslar ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari harbiy xizmatchilarni ijtimoiy moslashuv jarayonida qo’llab-quvvatlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ishlab chiqish imkonini beradi.