O’SMIRLARNI KASB-HUNARGA YO’NALTIRISHNING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Feruza Xodjayeva Taxirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarni kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonining ijtimoiy- psixologik vazifalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, kasbiy o‘zini anglash jarayoni, qiziqish va qobiliyatlarni aniqlash masalalari yoritiladi. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligida kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rsatib beriladi.