OTA-ONALARNI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA ISHTIROKGA JALB QILISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xakimova Shoxista Shodiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar nutqini rivojlantirish jarayonida ota- onalarni faol ishtirokga jalb qilishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda oilaviy muhitning nutq rivojiga ta’siri, pedagog–ota-ona hamkorligining samarali shakllari hamda bosqichma-bosqich jalb etish mexanizmlari tahlil qilindi. Ilmiy adabiyotlar asosida ota-onalarni nutq rivojlantirish jarayoniga integratsiya qilish modeli ishlab chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, tizimli hamkorlik bolalarning lug‘at boyligi, bog‘lanishli nutqi va kommunikativ faolligini sezilarli oshiradi.