O’QUVCHILARDA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARI HAMDA UNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Egamova Dilnoza Davronbekovna; Qodirova Iroda Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida o‘z joniga qasd qilish xavfi bilan bog‘liq psixologik, ijtimoiy va oilaviy omillar ilmiy tahlil qilinadi. O‘smirlik davrining emotsional xususiyatlari, ichki ziddiyatlar, stress va ijtimoiy bosimning ta’siri yoritiladi. Shuningdek, muammoning oldini olishda maktab, oila va psixolog hamkorligining ahamiyati asoslab beriladi hamda profilaktik yondashuvning samarali usullari ko‘rsatib o‘tiladi.