RAQAMLI AVLODNI AXLOQIY TARBIYALASHNING PEDAGOGIK ASOSLARI(BOSHLANG’ICH SINF MISOLIDA) - Mamarizayeva Z.; Asrayeva A.; Murodillayeva S; Fayzmurotova V. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XXI asr axborotlashgan jamiyat sharoitida raqamli texnologiyalar inson hayotining barcha jabhalariga, xususan, taʼlim-tarbiya jarayoniga ta’sir qilishi, internet tarmoqlari, mobil qurilmalar, ijtimoiy platformalar va sunʼiy intellekt vositalari bolalarning dunyoqarashi, tafakkuri, qadriyatlari va ijtimoiy xulq-atvoriga bevosita taʼsiri ayniqsa, boshlangʻich sinf o‘quvchilari raqamli makon bilan ilk bor faol va mustaqil muloqot qiladigan yosh bosqichida bo‘lgani sababli, ularning axloqiy tarbiyasini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish dolzarb masalaga aylanganligi yoritib berilgan.