O‘QITUVCHINING ZAMONAVIY PEDAGOGIK MAHORATINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH METODLARI - M.V.Xalimova; Abdunabiyeva Feruzaxon (Karimova) Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchining zamonaviy pedagogik mahoratini shakllantirish va rivojlantirish metodlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi, pedagogik qobiliyati hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik mahoratni rivojlantirishda refleksiya, malaka oshirish jarayonlari va tajriba almashish metodlarining ahamiyati tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘qituvchining pedagogik mahoratini rivojlantirish ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.