HAMSHIRALIK ISHINING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI VA BEMOR PARVARISHIDAGI ROLI - Halilova Nilufar Mamurjanovna; Ibragimova Muazzam; Normatova E’zoza; Maxmudova Madina (TADQIQOTLAR, 2026)
Mavzuning dolzarbligi: Zamonaviy tibbiyot tizimida hamshiralik ishi muhim o‘rin egallaydi. Hamshiralar nafaqat bemorlarga tibbiy yordam ko‘rsatishda, balki kasalliklarning oldini olish, bemorlarni parvarish qilish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishda ham muhim rol o‘ynaydi. Aholining sog‘lig‘ini saqlash va davolash jarayonida hamshiralarning kasbiy malakasi hamda bilim darajasi katta ahamiyatga ega. Shu sababli hamshiralik ishini rivojlantirish va uning samaradorligini oshirish bugungi kunda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.