COMMON DIFFICULTIES UZBEK LEARNERS FACE IN LEARNING ENGLISH AND POSSIBLE SOLUTIONS - Panjiyeva Maftuna Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola o‘zbekzabon o‘quvchilarning ingliz tili o‘zlashtirish dinamikasidagi to‘siqlarni qiyosiy-tipologik jihatdan tadqiq etadi. Ish doirasida fonetik artikulyatsiya, grammatik qurilish hamda lingvomadaniy aspektlar bilan bog‘liq bo‘lgan tipik xatoliklar klassifikatsiya qilingan. Muallif tomonidan o‘quv jarayonidagi kognitiv qiyinchiliklarni bartaraf etishga qaratilgan metodologik yechimlar taklif etiladi. Maqola mazmuni zamonaviy til o‘qitish metodikasi bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.