GULISTON DAVLAT UNIVERSITETI SAN’ATSHUNOSLIK FAKULTETI - HAMIDOV ASILBEK XUSAN O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada tasviriy san’at asarlarida yorug‘lik va soya tamoyillari, ularning shakl, hajm va fazoviy chuqurlikni ifodalashdagi roli, badiiy ifoda va psixologik ta’sirdagi ahamiyati keng yoritiladi. Yorug‘lik va soya yordamida rassom predmetlarni realistik tarzda tasvirlab, asarga dramatik va emotsional ohang beradi.