LOGISTIKA TIZIMINING IQTISODIYOTGA TUTGAN O’RNI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Sobirov I.X; Abdusamadov Javlonbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada logistika tizimining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, ishlab chiqarish va savdo sohalarida tutgan roli tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston logistika infratuzilmasining hozirgi holati, rivojlanish tendensiyalari va istiqbollari yoritiladi. Raqamli logistika, transport- kommunikatsiya tizimlari va xalqaro hamkorlik yo‘nalishlari asosida iqtisodiyotning barqaror o‘sishiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi.