O’ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA TOPONIMLARNING ETNIK SHAKLLANISHIDA IDENTCHILIK - Toshmamatova Umida O'ktam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. O’zbek va Ingliz tillarida toponimlarning etnik shakllanishi va identchilik masalalari o’rganiladi. Toponimlar, ya’ni joy nomlari, har bir xalqning madaniyati, tarixi va identitetini aks ettiruvchi muhim unsurlardir. Maqolada O’zbek va Ingliz tillaridagi toponimlarning kelib chiqishi, ularning etimologiyasi va etnik konnotatsiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, toponimlar orqali milliy identitetni ifodalash, madaniy merosni saqlash va o’ziga xoslikni namoyon etish jarayonlari ko’rib chiqiladi. O’zbek va Ingliz tillaridagi toponimlar o’rtasidagi farqlar va o’xshashliklar hamda ularning ijtimoiy va madaniy kontekstdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Ushbu tadqiqot natijalari, til va madaniyat o’rtasidagi o’zaro bog’liqlikni yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.