INGLIZ TILINI O’RGANISHDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - SHermurodova SHoxro’za Ortiqjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida interfaol usullardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning faolligini oshirish, ularning mustaqil fikrlashini rivojlantirish hamda til ko‘nikmalarini shakllantirishda interfaol metodlarning o‘rni muhim hisoblanadi. Maqolada ingliz tilini o‘qitishda qo‘llaniladigan turli interfaol metodlar, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri va o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, interfaol yondashuv orqali o‘quvchilarning dars jarayonidagi ishtiroki kuchayishi, muloqot qilish ko‘nikmalarining rivojlanishi hamda tilni o‘zlashtirish samaradorligi oshishi haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlardan foydalanish o‘quvchilarning ingliz tiliga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirib, bilimlarni samarali egallashiga xizmat qiladi.