MAKTABGACHA TA’LIMDA O‘YIN FAOLIYATI ORQALI BOLALARNING TAFAKKURI RIVOJLANTIRISH VA TEATR VA ROLLI O’YINLARNING TARBIYAVIY AXAMYATI - Botirova Marg'ubaxon Anvarbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida o‘yin faoliyati orqali bolalarning tafakkuri va do‘stona munosabatlarini rivojlantirish usullari va Teatr va rolli o’yinlarning tarbiyaviy axamyati yoritilgan. O‘yinning pedagogik ahamiyati, turli o‘yin turlari va ular orqali bolalarda kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish ko‘nikmalari va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarda ijtimoiy muloqot va hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi pedagoglarning roli ham ko‘rib chiqilgan.