BOLALARDA STANDART XAVFLI B-HUJAYRA O’TKIR LIMFOBLASTIK LEYKEMIYASIDA BLINATUMOMAB - Nazarova Sh.O.; Shonazarov Sh.D. (TADQIQOTLAR, 2026)
Maqsad B-hujayra o’tkir limfoblastik leykemiya (B-h OLL) bolalar orasida eng keng tarqalgan onkologik kasallik hisoblanadi. Umumiy davolanish samaradorligi yuqori bo’lishiga qaramay, qayta rivojlangan B-h OLL bolalar saraton bilan bog’liq o’limining asosiy sababi bo’lib qolmoqda. Yangi tashxis qo’yilgan standart xavfli B-h OLL bilan kasallangan bolalarda davolash jarayoniga blinatumomab (anti-CD19 va anti-CD3 bispecifik T-hujayra jalb qiluvchi molekula) qo’shilishi klinik natijalarni yaxshilashi mumkinligi taxmin qilindi.