O’ZBEKISTONDA KESHBEK TIZIMINING IQTISODIY SAMARADORLIGI VA ISTIQBOLLARI - Shermatova Nigina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi kunda ommalashgan keshbek tizimining iqtisodiyotimizga ta’siri o‘rganilgan. Ishda keshbek orqali odamlarni chek talab qilishga o‘rgatish, yashirin iqtisodiyotni kamaytirish va plastik kartalardan foydalanishni ko‘paytirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, keshbek tizimini yoshlar orasida yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.