INGLIZ TILI ORQALI DUNYO XALQLARNING BOG’LANISHI - Xushmurodova Maftuna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilining dunyo xalqlari o‘rtasidagi muloqot va hamkorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritiladi. Hozirgi globallashuv davrida ingliz tili xalqaro aloqa vositasi sifatida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada ingliz tilining xalqaro savdo, ta’lim, ilm-fan, texnologiya va madaniyat sohalarida qo‘llanilishi hamda turli millat vakillari o‘rtasidagi axborot almashinuvi va o‘zaro tushunishni kuchaytirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilining global til sifatida shakllanishi va uning dunyo xalqlari o‘rtasidagi madaniy, iqtisodiy hamda ilmiy aloqalarni rivojlantirishga qo‘shayotgan hissasi haqida fikr yuritiladi.