THE ROLE OF ENGLISH AS THE GLOBAL LANGUAGE OF MEDICINE - Raxmatova Nigora Boboyorovna; Abduqahhorova Mohinur Ahrorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ishda ingliz tilining zamonaviy tibbiyotdagi global aloqa tili sifatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tibbiyot tarixida lotin va yunon tillarining terminologiyaga ta’siri ko‘rib chiqilib, Ikkinchi jahon urushidan keyin ingliz tilining ilm-fan va tibbiyot sohasida ustun mavqega ega bo‘lish sabablari yoritiladi. Shuningdek, ingliz tilining xalqaro ilmiy hamkorlik, tibbiy ta’lim, tadqiqot natijalarini almashish va global sog‘liqni saqlash tizimida muhim ahamiyatga ega ekani ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, tibbiy amaliyotda mahalliy tillardan foydalanishning bemorlar bilan samarali muloqot qilishdagi ahamiyati ham ta’kidlanadi.